Boek
Nederlands

Het Boleyn mysterie

Kathleen McGowan (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)

Besprekingen

De Amerikaanse Kathleen McGowan (1963) heeft lang onderzoek gedaan naar de folklore rondom Maria Magdalena, tevens een belangrijk onderwerp in haar boeken. ‘Het Boleyn Mysterie’ is het vervolg op de Magdalena trilogie*. Journaliste Maureen Paschal heeft een hoofdrol in de serie, maar elk boek is prima los te lezen. In ‘Het Boleyn Mysterie’ is sprake van twee verhalen, het verhaal van Maureen Paschal en het verhaal van Anna Boleyn. Maureen vindt in een Frans chateau het dagboek en brieven van Anna Boleyn, de in 1536 terdoodveroordeelde koningin van Engeland. De documenten beschrijven het leven van Anna, dat veel religieuzer en vromer blijkt te zijn geweest dan de historici haar beschrijven. Maureen en andere feministische onderzoeksters proberen historische figuren als Anna hun oorspronkelijke stem terug te geven. Maar dan probeert iemand hen de mond te snoeren en blijken ze in levensgevaar te zijn. Hoewel het boek vooral een religieuze historische roman is, met lange uitweidingen over…Lees verder

Over Kathleen McGowan

Kathleen McGowan (22 maart 1963) is een Amerikaans schrijfster, vooral bekend van De Magdalena-reeks. Wereldwijd werden er al meer dan een miljoen boeken van haar verkocht.

Magdalena-reeks

De Magdalena-reeks is een literaire trilogie. In 1989 werkte McGowan aan haar eerste roman, Het Magdalena Mysterie, (Engels: The Expected One) dat in 2005 door haarzelf in eigen beheer werd uitgegeven met een oplage van 2500 exemplaren. Een jaar later had McGowan een contract met Simon & Schuster en werd het boek opnieuw gepubliceerd. De hoofdfiguur van het boek is Maria Magdalena, waarvan zij beweert dat zij een afstammeling is.

Het tweede deel in de serie, Het Jezus Mysterie, (Engels: The Book of Love) verscheen in 2009 en focust op het leven van Mathilde van Toscane.

In het derde deel Het Medici mysterie (Engels: The Poet Prince) staat Lorenzo I de' Medici centraa…Lees verder op Wikipedia