Boek
Nederlands

Magiër tegen wil en dank

Karen Miller (auteur), Selma Soester (vertaler)
De nazaten van visser/weermagie͏̈r Asher nemen het op tegen de kwaadaardige tovenaar Mog die opnieuw de macht naar zich wil toetrekken. Vervolg op 'De uitverkoren magie͏̈r'.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
Magiër tegen wil en dank
Auteur
Karen Miller
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The reluctant mage
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
544 p.
ISBN
9789024580057 (paperback)

Besprekingen

Magiër tegen wil en dank is het tweede en laatste deel in het verhaal over de strijd tegen de boosaardige magiër Morg. In het eerste deel, De uitverkoren magiër, lijkt Morg verslagen door de Onschuldige Magiër, die met behulp van de prins van Vharne Morg overwint. In dit tweede deel blijkt Morg echter nog in leven te zijn. Hij heeft het lichaam van Rafel, de zoon van de Onschuldige Magiër, overgenomen en verzamelt opnieuw zijn krachten om wraak te nemen. Deenie, de dochter van de Onschuldige Magiër, gaat op zoek naar haar verdwenen broer, en krijgt daarbij de hulp van Charis, haar beste vriendin die verliefd is op Rafel. Tevens hopen ze een oplossing te vinden voor de verwoestende magie die hun thuisland Lur langzaam verteerd.
Ondertussen krijgt Vharne, een buurland van Lur, te maken met zwervers die lijden aan ‘hersenrot’, een ziekte veroorzaakt door Morg die hen veranderd in hersenloze, langzaam wegrottende wezens. Kroonprins Ewen en zijn broer Padrig gaan eropuit…Lees verder
Deel twee van een tweede tweeluik over de wereld van de Onschuldige Magiër. Asher, titelheld uit het vorige tweeluik, ligt in coma, dus moeten ditmaal zijn kinderen de wereld redden. De dochter Deenie is de ware held van dit deel. Zij en haar verwende vriendin trekken de wildernis in om de slechterik te verslaan, de kwaadaardige tovenaar Mog, en beiden leren daardoor veel over zichzelf. Anders dan in het eerste deel is dit deel vol met actie. Hoewel de afloop buiten kijf staat, is het verloop van het verhaal niet voorspelbaar. Dialogen zijn niet Millers sterkste kant. Deze zitten vol herhalingen en het gezocht ruwe taalgebruik van Ashers familie gaat ten lange leste tegenstaan. Adequate vertaling. Niet los te lezen van het eerste tweeluik en het eerste deel, 'De uitverkoren magiër' (2010)*. Kleine druk; voorin een kaartje.

Over Karen Miller

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Karen Miller is een Australische schrijfster van fantasy en sciencefiction.

Biografie

Miller werd geboren in Vancouver, Canada en verhuisde naar Australië toen ze pas twee jaar oud was. Na haar studies aan de Universiteit van Technologie in Sydney verhuisde ze voor drie jaar naar Engeland, waarna ze terugkeerde naar Oceanië.

Ze debuteerde in 2005 met het eerste deel in haar epische serie Koningsmaker, Koningsbreker, De Onschuldige Magiër. Het boek werd vooral goed onthaald in Australië en werd in 2005 beloond met een Aurealis Award. Miller schreef ook twee romans voor Fandemoniums serie Stargate SG-1.

Naast romans heeft Miller ook verschillende toneelstukken geschreven voor de lokale theatergroep. Miller schrijft ook onder het pseudoniem K.E. Mills.

Bibliografie

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Kingmaker, Kingbreaker)