Boek
Nederlands
Koningin Rhian bezet nu haar rechtmatige troon, maar de legers van het oorlogszuchtige Mijak verschijnen aan de horizon. Is hun kroonprins Zandakar nog steeds Rhians bondgenoot?
Titel
Hamer Gods
Auteur
Karen Miller
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hammer of God
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
576 p.
Aantekening
Omslagtitel: De Hamer Gods
ISBN
9789024531554 (paperback)

Besprekingen

Deel drie van een driedelige serie, niet los leesbaar. Rhian heeft de troon van Ethrea veroverd en staat nu voor de taak deze eilandstaat voor te bereiden op de dreigende aanval van de woeste Mijaki. Maar zonder bewijs geloven haar bondgenoten niet in de dreiging en heeft ze slechts de hulp van Zandakar, kroonprins van Mijak, en de windmagie van Han, keizer van het Japans aandoende rijk Tzhung-tzhungchai. Hoe moet dat aflopen? De lezer moet geduld oefenen tijdens de vele deus ex machina's en de herhaalde uitbarstingen van koningin Rhian tot het onvermijdelijke einde, dat een teleurstellende anticlimax blijkt. Als in haar eerdere serie blijkt Miller een originele en sterke serie begonnen te zijn, maar deze niet op dat niveau te kunnen blijven houden. Goede vertaling. Paperback, kleine druk.

Over Karen Miller

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Karen Miller is een Australische schrijfster van fantasy en sciencefiction.

Biografie

Miller werd geboren in Vancouver, Canada en verhuisde naar Australië toen ze pas twee jaar oud was. Na haar studies aan de Universiteit van Technologie in Sydney verhuisde ze voor drie jaar naar Engeland, waarna ze terugkeerde naar Oceanië.

Ze debuteerde in 2005 met het eerste deel in haar epische serie Koningsmaker, Koningsbreker, De Onschuldige Magiër. Het boek werd vooral goed onthaald in Australië en werd in 2005 beloond met een Aurealis Award. Miller schreef ook twee romans voor Fandemoniums serie Stargate SG-1.

Naast romans heeft Miller ook verschillende toneelstukken geschreven voor de lokale theatergroep. Miller schrijft ook onder het pseudoniem K.E. Mills.

Bibliografie

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Kingmaker, Kingbreaker)