Boek
Nederlands

De vloek van de magiër : het voorspel

Karen Miller (auteur), Selma Soester (vertaler)
+1
De vloek van de magiër : het voorspel
×
De vloek van de magiër : het voorspel De vloek van de magiër : het voorspel

De vloek van de magiër : het voorspel

Genre:
Een lid van de Raad van Magie͏̈rs wordt verliefd op een sterke vrouwelijke magie͏̈r in opkomst die speelt met gevaarlijke magie,
Titel
De vloek van de magiër : het voorspel
Auteur
Karen Miller
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A blight of mages
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
639 p. : ill.
Aantekening
Speelt zich af voor De onschuldige magiër (dl.1)
ISBN
9789024538584 (paperback)

Besprekingen

Met dit nieuwe boek keert Karen Miller terug naar Dorana, de magische wereld van Asher, de held van de serie 'Koningmaker, Koningbreker'. Voor inwoners van Dorana zijn maar twee dingen belangrijk: hun afkomst en magisch talent. Morgan Danfey is gezegend met beide. Zijn magische talenten zijn buitengewoon groots en hij is dan ook één van de kundigste magiërs van Dorana. Daarnaast behoort hij tot de machtige regerende klasse en is hij lid van de Magiërsraad, die het gebruik van magie controleert.
De jonge vrouwelijke magiër Barl Lindin daarentegen beschikt eveneens over uitzonderlijke magische vermogens, maar is helaas afkomstig van een rangloze familie. Samen met haar broer Remie leeft ze in een klein dorpje ver van Elvado, de hoofdstad van Dorana. In haar strijd voor meer gelijkheid en erkenning trekt Barl de aandacht van de machtige Magiërsraad en van Morgan Danfey.
Wanneer Morgan halsoverkop verliefd wordt op Barl en ze hun magische gaven combineren om de Doraanse magie al…Lees verder
Voorloper van 'De onschuldige magiër' (2008)*. Voorkennis is niet per se vereist, wel gewenst. We keren terug naar het verleden van de Doranen voor het verhaal achter Barl, de als heilig vereerde stichter van het huidige Lur. Het draait om de voor Miller kenmerkende thema's van slechte ouder-kindrelaties en de onrechtvaardigheid van klassemaatschappijen. Barl is een talentvolle magiër van een lage klasse en aldus uitgesloten van status. Zij verzet zich daartegen met de gratie van een verwende puber. Het duurt lang voor de lezer enige sympathie voor haar kan opbrengen. Het wordt pas interessant wanneer Barl en haar geliefde Morgan het slechte pad opgaan. Een strenge redacteur had het boek veel goed gedaan. Horkerige dialogen worden eindeloos herhaald. Het kruiperige gedrag van Morgan tegenover zijn liefdeloze vader past totaal niet bij zijn karakter. De techniek achter magie blijft onduidelijk: 'deconstructie van transmutatieharmonieën' maakt niet duidelijk hoe magie nodig is om een kl…Lees verder

Over Karen Miller

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Karen Miller is een Australische schrijfster van fantasy en sciencefiction.

Biografie

Miller werd geboren in Vancouver, Canada en verhuisde naar Australië toen ze pas twee jaar oud was. Na haar studies aan de Universiteit van Technologie in Sydney verhuisde ze voor drie jaar naar Engeland, waarna ze terugkeerde naar Oceanië.

Ze debuteerde in 2005 met het eerste deel in haar epische serie Koningsmaker, Koningsbreker, De Onschuldige Magiër. Het boek werd vooral goed onthaald in Australië en werd in 2005 beloond met een Aurealis Award. Miller schreef ook twee romans voor Fandemoniums serie Stargate SG-1.

Naast romans heeft Miller ook verschillende toneelstukken geschreven voor de lokale theatergroep. Miller schrijft ook onder het pseudoniem K.E. Mills.

Bibliografie

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Kingmaker, Kingbreaker)