Boek
Nederlands

De ontbieder

Juliet Marillier (auteur), Selma Soester (vertaler)
Neryns training tot Ontbieder is bijna voltooid. Als een andere Ontbieder het Goede Volk op een wrede manier wil inzetten, moet Neryn infiltreren aan het hof, om het op te nemen tegen deze Ontbieder. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
De ontbieder
Auteur
Juliet Marillier
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The caller
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
368 p. : ill.
ISBN
9789024560677 (paperback)

Besprekingen

De 16-jarige Neryn heeft een bovennatuurlijke gave: ze is een Ontbieder en voorbestemd om een eind te maken aan het bewind van de wrede koning Keldec van het koninkrijk Alban die elke vorm van magie verbiedt. Haar training als Ontbieder is bijna voltooid en ze is het geheime wapen van de rebellen om Alban te redden. Haar geliefde Flint, die als rebellenspion werkt bij de koning, krijgt steeds meer moeite met zijn werk. Zeker nu een andere Ontbieder op bevel van Keldec het Goede Volk op een wrede manier wil inzetten om alle tegenstanders uit de weg te ruimen. Neryn moet infiltreren aan het hof om het op te nemen tegen deze Ontbieder. Daarbij kan ze alle hulp gebruiken. Beschrijvingen en dialoog wisselen elkaar goed af. Wreedheid (uitgestoken ogen, gebroken ledematen) en gevechten op leven en dood. De liefde tussen Neryn en Flint loopt als een rode draad door het verhaal. Afwisselend vanuit het perspectief van Neryn en van Flint verteld. Vlot leesbaar, spannend fantasyverhaal over de st…Lees verder

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia