Boek
Nederlands

200 spelletjes voor de herfst en winter

Josep M. Allué (auteur)

200 spelletjes voor de herfst en winter

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Beschrijving van spelletjes ten behoeve van ouders van kinderen vanaf vier jaar.
Titel
200 spelletjes voor de herfst en winter / J.M. Allué
Auteur
Josep M. Allué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
100 juegos para el otono ; 100 juegos para el invernio
Uitgever
Baarn: Cantecleer, 2001
160 p. : ill.
ISBN
90-213-3158-6

Besprekingen

Van Joseph Allué verscheen in 2000 Het grote kinderspelletjesboek, dat 250 spelletjes bevatte. Deze uitgaven zijn daarmee vergelijkbaar en bevatten per deel 200 spelletjes, die geschikt zijn om in de lente en in de zomer te spelen. De meeste worden buiten gespeeld, maar je vindt ook spelletjes voor regenachtige dagen. Ze zijn onderverdeeld volgens de plaats waar of het tijdstip waarop ze gepeeld kunnen worden. Er zijn er voor op school, voor in de buurt of het park, in het zwembad, of in grote groep. De speelduur is vrij kort; om een namiddag te vullen, is enig opzoekwerk nodig.

Tussen de vele spelen staan nogal wat bekende: water doorgeven, warm en koud, ballon in de lucht houden... Minder bekend zijn bijvoorbeeld blind sorteren, puzzeljacht enz.

Niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit valt op. Door het grote formaat en de kleurendruk is het boek heel aantrekkelijk, afgezien van enkele flauwe en fletse illustraties. Verder munt het geheel uit in overzic…Lees verder
In aansluiting op de momenteel veel gehanteerde slogan dat het gezin centraal moet staan, is het aanbod van spelletjesboeken groot. Dit uit het Spaans vertaalde boek biedt gezin en school talrijke leuke, ouderwetse en nieuwe spelletjes uit diverse landen. Overzichtelijk en duidelijk en aardig aangekleed met simpele illustraties in kleur worden de spellen beschreven. Puntsgewijs leeftijdsgroep, plaats en benodigdheden en voorbereidingstijd. Voor binnen en buiten staan de spellen gerangschikt in een aantal categorieën: denk-, tafel-, groeps-, pauze-, en knutselspelletjes, een grote keus. De vertaling is goed, het boek is verzorgd uitgegeven, op de band staat een grondspelletje afgebeeld. Voor iedereen die met kinderen vanaf vier jaar te maken heeft.