Boek
Nederlands

De Katharinacode

Jørn Lier Horst (auteur), Kim Snoeijing (vertaler)
Rechercheur William Wisting probeert de verdwijning van een vrouw na ruim twintig jaar alsnog op te lossen, als hij wordt geconfronteerd met een recente verdwijning die daarmee in verband lijkt te staan.
Titel
De Katharinacode
Auteur
Jørn Lier Horst 1970-
Vertaler
Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Katharina-koden
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2020
400 p.
ISBN
9789400512658 (paperback)

Besprekingen

Ruim vierentwintig jaar geleden verdween Katherina Haugen spoorloos uit haar huis. Op de tafel bleef een blad achter met raadselachtige getallen. Een code die nooit gebroken werd. Zoals elk jaar loopt William Wisting, de speurder die de zaak nooit kon oplossen, op die bewuste 'verjaardag' even langs bij Martin Haugen, de echtgenoot. Maar Haugen is niet thuis, ook de daaropvolgende dagen niet. Intussen benadert Adrian Stiller, rechercheur van de landelijke recherche, Wisting. Hij verdenkt Haugen ervan betrokken te zijn bij de verdwijning/kidnapping van tienermeisje Nadia Krogh, twintig jaar geleden. Stiller schakelt ook Wistings dochter Line in, om als journaliste de zaak weer op te rakelen en zo de druk op Haugen te verhogen. Dit eerste deel van een kwartet boeken rond 'cold cases' is een klassiek politieverhaal, vol geduldig speurwerk – én een psychologische thriller. De samenhang tussen beide onderzoeken wordt langzaam maar zeker duidelijk. De spanning ligt vooral in de psychologie …Lees verder

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2018: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)
  • 2019: Røykteppe (Rookgordijn, A.W. Bruna Uitgevers, 2021)
  • 2020: Slagside (Slagzij, A.W. Bruna Uitgevers, 2022)

Wisting-serie

  • 2021: Grenseløs
  • 2020: Sak 1569
  • 2019: Illvilje (De onbekende, Cold-Case kwartet 3, A.W. Bruna Uitgevers, september 2022)
  • 2018: Det innerste rommet (De Fjord, Cold-Case kwartet 2, A.W…Lees verder op Wikipedia

Suggesties