Boek
Nederlands

Het duel bij Araluen

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
Het duel bij Araluen
×
Het duel bij Araluen Het duel bij Araluen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Arnaut en Gilan zijn omsingeld door een deel van de Clan van de Rode Vos en in kasteel Araluen zitten koning Duncan en prinses Cassandra in de val. Zal Maddie erin slagen om hulp te vinden en het kasteel te bevrijden? Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het duel bij Araluen
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Duel at Araluen
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019 | Andere uitgaven
333 p.
ISBN
9789025768492 (paperback)

Besprekingen

Veertiende en waarschijnlijk laatste deel in de populaire, mooie reeks ‘De Grijze Jager’. Waar de serie in 2013 met het twaalfde deel het einde leek te hebben bereikt, nu dus toch nog een slotdeel, dat naadloos aansluit op deel 13*: vader Arnaut elders in het rijk omsingeld door een deel van de Clan van de Rode Vos, en het ouderlijk kasteel van binnenuit aangevallen door een ander deel van de boosaardige Clan. Zullen Cassandra en Maddie een uitweg vinden uit deze penibele situatie? Maddie speelt een belangrijke rol in dit mooi vertelde slotverhaal: zij vlucht via een ondergrondse gang en bedenkt hoe de burcht ontzet kan worden. Daarbij verwerft ze de steun van de stoere Skandiërs en een groep Zonderlanders. Het verhaal wordt sereen, in een kalm tempo verteld. De beschrijving van de tactieken en gevechtshandelingen zijn wederom prachtig en uit alles blijkt op weemoedig makende wijze dat de goede krachten dit keer echt zullen winnen, maar dat de reeks hier wel stopt. Absolute must have,…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties