Boek
Frans

Harry Potter à l'école des sorciers

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter à l'école des sorciers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Onderwerp
Fantasie, Toveren
Extra onderwerp
fantasy, Avonturenverhalen
Titel
Harry Potter à l'école des sorciers
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Frans
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harry Potter and the philosopher's stone
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Gallimard jeunesse, 2007
311 p.
ISBN
9782070643028 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Rowling is een van de zeldzame auteurs van kinderboeken die ook voor volwassenen leuk zijn om te lezen. Een origineel verhaal met ingrediënten uit het sprookje: Harry, een wees, groeit op bij zijn oom Vernon en tante Petunia en zijn vreselijke neefje Dudley, waar hij slecht behandeld wordt en leeft in de kast onder de trap. Ook heeft hij een herkenningsteken in de vorm van een litteken op zijn voorhoofd. Op de dagen voor zijn elfde verjaardag wordt er een brief voor hem bezorgd, geadresseerd met de precieze aanduiding van zijn verblijfplaats onder de trap. Oom Vernon ziet onmiddellijk het verband met de (tovenaars)wereld van zijn ouders en werkt de brief weg. Op de verjaardag zelf komt het tot een ontknoping. De reus Hagrid wordt gestuurd door zijn baas om Harry naar de School voor Tovenaars te halen. Dit is het begin van de bekende serie van 7 boeken waarin Harry ieder schooljaar met zijn vrienden een avontuur beleeft. In deze uitgave in de reeks voor jongeren Gallimard Jeunesse, waa…Lees verder

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties