Boek
Nederlands

Kleine Dokter Draak

Jessica Kremser (auteur), Katja Gehrmann (illustrator), Enne Koens (vertaler)
Kleine dokter Draak is een beetje chaotisch. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn assistent, Gilda de glimworm. Als hij maar niet moet lachen, want dan spuugt hij vuur. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Kleine Dokter Draak
Auteur
Jessica Kremser
Illustrator
Katja Gehrmann
Vertaler
Enne Koens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der kleine Notartz drache
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, © 2022
91 p. : ill.
ISBN
9789464041743 (hardback)

Besprekingen

Kleine dokter Draak is een beetje chaotisch. Dat is lastig, want hij is spoedarts en daarom heeft hij vaak haast. Gelukkig heeft hij zijn assistent Gilda, een glimwormpje. Dokter Draak heeft een geheim: hij spuugt vuur als hij lacht. Dat is erg onhandig voor een dokter. Het boek is in humoristische stijl geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties. Eerste boek over Dokter Draak dat in het Nederlands is verschenen. Jessica Kremser is een Duitse auteur van thillers en kinderboeken. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Kleine dokter draak

Wie op zoek is naar een leuk voorleesboek met een vervolgverhaal voor kleuters, die mag nu stoppen met zoeken. Kleine dokter draak heeft alles waar een goed voorleesverhaal aan moet voldoen: het heeft heldere illustraties, leuke typetjes, is spannend maar bovenal hilarisch.Dit originele verhaal is best vernieuwend op de boekenmarkt. Vroeger werd maar al te vaak gezegd dat vierjarigen liefst luisteren naar aparte verhaaltjes en een vervolgverhaal nog moeilijk vinden. Dit boek bewijst het tegendeel. In hoofdstukjes onderverdeeld is dit perfect voor te lezen vanaf de tweede kleuterklas. De kinderen zullen zich de verschillende typetjes goed herinneren. Zo zijn er bijvoorbeeld de chaotische dokter draak, zijn nette assistente Gilda, de strenge hofdame en de stoere prinses. Wat ook helpt is dat de illustraties die zich uitstrekken over de dubbele pagina het boek goed ondersteunen. Zo kan je zelf kiezen of je slechts één hoofdstukje voorleest, een paar hoofdst…Lees verder