Normandië, 1942. Een jonge vrouw werkt op Frans grondgebied als informant voor de bondgenoten. Na de executie van een belangrijke pion in het netwerk, groeien haar twijfels over haar rol als saboteuse. Er zou een mol in het maquis kunnen zitten… Ballonstrip in kleur.
Titel
Mol
Scenarist
Jean-Claude Van Rijckeghem
Illustrator
Thomas Du Caju
Taal
Nederlands
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2023
47 p. : ill.
ISBN
9789464840636 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk stripverhaal over vrouwelijke spionnen dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Normandië, 1942: de saboteuses nemen hun posities in op het Franse grondgebied. Hoofdpersoon Paulette Kincaid, codenaam 'Naald', leidt een avontuurlijk leven, balancerend tussen haar liefde voor een slagersjongen en haar rol als informant voor de bondgenoten via radiocommunicatie. Na de executie van een belangrijke pion in hun netwerk, groeit de twijfel over een mogelijke mol in hun midden. Het uitvoeren van hun opdrachten brengt steeds grotere risico's met zich mee en contacten met de bezetter wekken direct argwaan. Ballonstrip met realistische tekeningen in kleur. Thomas Du Caju (Oostende, 1970) is een bekende Belgische stripauteur, cartoonist, beeldend kunstenaar en inkleurder. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Saboteuses'.

Over Jean-Claude Van Rijckeghem

Jean-Claude van Rijckeghem (Gent, 1 december 1963) is een Belgische auteur, scenarioschrijver en filmproducent.

Films

Van Rijckeghem groeide op in Ledeberg bij Gent. Hij heeft een master in het vertalen en werkte als copywriter, als pers- en promotieverantwoordelijke bij een distributeur van bioscoopfilms, als reportagemaker voor televisie, als filmjournalist en als scenarist van een documentaire over het Belgische Beeldverhaal. In 1994 richtte hij zijn eigen filmproductiehuis A Private View op.

Hij debuteerde met de kortfilm Oktobernacht (1997). Twee jaar later kwam de jeugdfilm De Bal uit, over een meisje en haar magische voetbal. De film opende in februari 1999 de jeugdfilm-sectie van het festival van Berlijn. Van Rijckeghem schreef vervolgens met Chris Craps de jeugdfilm Sciencefiction (2002) over een jongen die onder invloed van zijn fantasierijke buurmeisje gaat vermoeden dat zijn oude…Lees verder op Wikipedia