Boek
Nederlands

Klein wit visje en zijn papa

+1
Klein wit visje en zijn papa
×
Klein wit visje en zijn papa Klein wit visje en zijn papa

Klein wit visje en zijn papa

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Klein wit visje is onder de indruk van de verhalen die zijn vriendjes over hun vaders vertellen. Zeesterretjes papa is keislim en die van schildpadje supersterk. De papa van klein wit visje is ook heel bijzonder. Prentenboek met kleurrijke collages op een zwarte achtergrond. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Papa
Titel
Klein wit visje en zijn papa
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[20] p. : ill.
ISBN
9789044829921 (hardback)

Besprekingen

Klein wit visje komt allemaal vriendjes tegen in de zee: inktvisje, schildpadje, goudvisje, zeepaardje, krabbetje en nog meer kleine zeedieren. Ze scheppen allemaal op over hun vader. De een is keislim, de ander supersterk en de volgende het allergrootste. Wit visje is diep onder de indruk, maar dat zijn z’n vriendjes nog meer als hij zegt: 'Mijn vader is gewoon heel lief, we spelen samen en elke avond leest hij me een verhaaltje voor'. Schitterend prentenboek met illustraties over twee bladzijde in heldere en vrolijke kleuren op een zwarte ondergrond, eenvoudig qua vormen maar gedetailleerd als het om gezichtsuitdrukkingen gaat. De gemiddeld vierregelige tekst staat in een soort schrijfletter, in de meeste gevallen onder aan de bladzijde waarbij de woorden die de vaders kenmerken vet gedrukt zijn. Heel mooi en ontroerend verhaal over de 'verering' van hun vaders door peuters. Over klein wit visje verschenen meerdere prentenboeken in diverse uitvoeringen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max