Boek
Nederlands

Een geweldig cadeau

+1
Een geweldig cadeau
×
Een geweldig cadeau Een geweldig cadeau

Een geweldig cadeau

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Papa en mama hebben iets voor Olifantje meegenomen. Het is een piepsie-poepsie-potje, maar Olifantje begrijpt niet wat je daar nu mee kunt doen. Tot papa het laat zien. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Een geweldig cadeau
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[24] p. : ill.
ISBN
9789044820966 (hardback)

Besprekingen

Op een mooie dag in mei krijgt Olifantje van zijn ouders een pakje. Cadeautjes krijgen en uitpakken is altijd leuk, maar Olifantje heeft geen enkel idee waarvoor dit vreemde rode ding zou kunnen dienen. Van de uitleg van mama en papa dat dit een ‘piepsie-poepsie-potje’ is, wordt hij ook niet veel wijzer. Eerst denkt hij dat het een hoedje is, dan gokt hij erop dat het wel eens een grote drinkbeker zou kunnen zijn en vervolgens fantaseert hij dat dit het stuur van een racewagen is. Plots weet Olifantje heel zeker dat het een zwembadje voor Igor de goudvis moet zijn. Het is dus de hoogste tijd voor mama en papa om in te grijpen. Geduldig herhalen ze dat het een potje is om ‘piepie en poepie’ in te doen. Pas wanneer papa gewillig aanbiedt om voor te doen hoe je een dergelijk potje moet gebruiken, begrijpt Olifantje wat er precies van hem verwacht wordt. Hij gaat op zijn potje zitten en doet er — nog diezelfde dag — zijn eerste plasje in. Een dag later volgt ook zijn eerste hoopje en dat …Lees verder
Olifantje krijgt een cadeautje van papa en mama: het is een ‘piepsie-poepsie-potje’. Olifantje begrijpt het niet. Is het een hoedje? Is het een fraai stuur voor een raceauto of een zwembadje voor vis Igor? Papa doet het even voor en gaat op het potje zitten. Maar dat is veel te klein voor papa. Olifantje heeft een beter idee: voor hem past het precies. Nu kan Olifantje oefenen en voorzichtig een eerste plasje doen en ‘floep’ een hoopje erbij. Wat een super cadeau. Kostelijk, vrijwel vierkant prentenboek van de bekende illustrator/auteur over zindelijk worden. Grote vriendelijke prenten in gemengde techniek (potlood, krijt, collage, stempeltechniek) vullen steeds twee pagina’s. De tekst, gedrukt in de illustraties, is kort en in verschillende lettertypen om uitroepen aan te geven. Mooie, verzorgde uitgave. Fijn prentenboek voor 'alle beginnende potjesgebruikertjes' en hun ouders of begeleiders. Vanaf ca. 2 jaar.

Een geweldig cadeau

Olifantje krijgt een cadeau. Maar wat is het? Is het een stuur van een race-auto? Een nieuwe bokaal voor de vis? Of …? Op verschillende zacht gekleurde prenten zonder veel details zien we olifantje de verschillende mogelijkheden van een potje uittesten. Maar geen van de dingen die olifantje probeert, zijn de echte bedoeling van het nieuwe potje dat hij gekregen heeft.
“Nee hoor,” zeggen mama en papa olifant, “het is een piepsie-poepsie-potje”. En zo leert kleine olifant voor wat het vreemde cadeautje dient. En hij leert het helemaal alleen gebruiken. Het boek eindigt dan ook humoristisch met de kleine lettertjes: “papa, ik ben klààr!”.
Met dit boek kan je je peuter duidelijk maken waarvoor een potje dient. Zindellijkheidstraining blijft een populair onderwerp voor peuterboeken en daar doet Guido van Genechten graag aan mee. Als extraatje worden er bij dit boek beloningsstickers toegevoegd. Veel verder reikt de originaliteit niet.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max