Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vier muizen in het wilde westen

Geronimo Stilton (auteur), Lorenzo Chiavini (illustrator), Roberto Ronchi (illustrator)
Samen met zijn familie gaat de muis Geronimo Stilton naar Cactus City in het Wilde Westen van Amerika. De stad wordt bedreigd door de Zwarte Schietmuizen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Vier muizen in het wilde westen
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Lorenzo Chiavini Roberto Ronchi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Quattro topi nel Far West
Parallelle titel
Vier knagers in het wilde westen
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2008
114 p. : ill.
ISBN
9789054615798

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie gaat hij naar Cactus City in het Wilde Westen van Amerika. De stad wordt bedreigd door de Zwarte Schietmuizen; dus Geronimo moet weer in actie komen. Deel 30 van de serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals muizenhachje en begrafenisondernemer. In gekleurde kaders staat informatie over het Wilde Westen: onder andere de verovering van het Wilde Westen, paardenweetjes en een abc van het Wilde Westen. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende letter…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties