Strip
Nederlands

Sara. 2

Garth Ennis (scenarist)

Door de Nazi’s bezet Rusland, 1942. SARA is een meeslepend oorlogsverhaal dat een team van vrouwelijke Russische scherpschutters volgt terwijl ze de Nazi-indringers terugdringen tijdens een wrede wintercampagne aan het Oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Titel
Sara. 2
Scenarist
Garth Ennis
Taal
Nederlands
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, 2023
[56] p. : ill.
ISBN
9789464603859 (paperback)

Over Garth Ennis

CC BY 2.0 - Foto van/door pinguino k from North Hollywood, USA

Garth Ennis (Holywood, 16 januari 1970) is een Noord-Ierse comic-schrijver die vooral bekendstaat om zijn vaak botte, godslasterende en gewelddadige, maar bijna altijd humoristische stijl.

Werk

Ennis' bekendste wapenfeiten zijn verhalen in Hellblazer (DC Comics, later DC/Vertigo) en de van begin tot eind door hem geschreven titels Hitman (60 nummers, DC Comics) en Preacher (66 nummers, DC/Vertigo). Ennis heeft een favoriet groepje tekenaars met wie hij vaak samenwerkt in de personen van Steve Dillon, Glenn Fabry, Carlos Ezquerra en John McCrea. Zo tekende Dillon zijn volledige Preacher-reeks en McCrea de complete Hitman-reeks.

Het eerste gepubliceerde (in Groot-Brittannië) comicverhaal dat Ennis schreef heet Troubled Souls. Zijn Amerikaanse carrière begon in 1991 toen hij Hellblazer mocht overnemen van Jamie Delano. Werkend aan die titel begon zijn lange en steeds terugkerende samenwerking met Steve Dillon, op vele versch…Lees verder op Wikipedia