Wanneer een ex-CIA-agent radioactieve 'edelstenen' onderzoekt, twee vriendinnen een meteoriet in Maine zien inslaan en een Amerikaanse wetenschapper een geheim op Mars ontdekt, lijkt er sprake te zijn van buitenaardse activiteiten.
Titel
Krater
Auteur
Douglas Preston
Vertaler
Marjolein van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Impact
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2010
319 p.
ISBN
9789024532117 (paperback)

Besprekingen

Als zij een meteoriet ziet inslaan op een klein eiland bij haar in de buurt, gaat het in astrologie geïnteresseerde meisje Abbey op onderzoek uit. Ook Wyman Ford wordt door de CIA op onderzoek gestuurd en samen met Abbey ontdekt hij niet alleen dat ‘iets’ dwars door de aarde is geslagen maar ook een plan van een buitenaards ras om de aarde aan te vallen. Hun onderzoek wordt echter gedwarsboomd door een wetenschapper die de informatie voor andere doeleinden wil gebruiken; Abbey en Ford moeten rennen voor hun leven. Spannend verhaal met nogal veel wetenschappelijke theorieën over ruimteonderzoek, bestemd voor liefhebbers van sciencefictionachtige thrillers. Het taalgebruik is niet moeilijk en los van de wetenschappelijke teksten goed te volgen. Door de sympathieke hoofdpersonen zal de doelgroep zich snel met hen verbonden voelen en dan boeit het verhaal tot het eind. De auteur is de helft van het bekende duo Preston-Child. Paperback met normale druk.

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks