Boek
Nederlands

La Palma

Dieter Schulze (auteur)
+1
La Palma
×
La Palma La Palma
In de reeks:
ANWB Extra reisgids La Palma – Spanje

Beleef La Palma met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra La Palma. Sappige groene weiden met goed doorvoede koeien tegen een decor van beboste hellingen. Dit zijn niet de Alpen, maar het is een eiland in de Atlantische Oceaan, La Palma!

De ANWB Extra reisgids La Palma biedt naast veel praktische tips over campings, vakantiehuiz
Extra onderwerp
La Palma, reisgidsen
Titel
La Palma
Auteur
Dieter Schulze
Taal
Nederlands
Editie
Tweede, herziene druk
Uitgever
Den Haag: Uitgeverij ANWB, © 2022
128 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018048976 (paperback)

Besprekingen

De uitgaven in de reeks 'ANWB extra' zijn ideaal als aanvulling bij een georganiseerde reis of als extraatje bij het gehuurde vakantiehuis. Ze zijn klein en licht en bevatten voldoende informatie om niet totaal onvoorbereid op de vakantiebestemming te arriveren. Een paar goed gekozen kleurenfoto's geven ook een indruk van land of streek. Er zit een degelijke uitvouwbare kaart bij waarop drie tot vijf autoroutes aangeduid zijn. De boekjes zien er allemaal eender uit. Een mooie foto over twee bladzijden en het woord 'Welkom' in de taal van het land staan boven een algemene inleidende tekst. Op twee blz. krijgt u de geschiedenis opgesomd in feiten, in nog twee blz. volgt een 'Goed om weten' met uitleg over typische zaken, 'Feesten en evenementen', 'Eten en drinken', 'Sport', 'Woordenlijst' en 'Praktische informatie'. Het leeuwenaandeel wordt gevormd door 'Plaatsbeschrijvingen': in alfabetische volgorde worden de toeristische hoogtepunten besproken, die dankzij de coördinaten snel terug t…Lees verder
Reisgids over het Canarische eiland La Palma. Bij de plaatsbeschrijvingen wordt onder andere informatie geboden over uitstapjes, eetgelegenheden, sport en ontspanning en het openbaar vervoer. Daarnaast worden algemene en praktische zaken genoemd die van belang kunnen zijn bij een bezoek aan het eiland en zijn er vijf routes opgenomen om de omgeving wandelend en per auto te ontdekken. De informatie is zeer beknopt, maar biedt voldoende aanknopingspunten voor een verblijf op het eiland. Alleen de wandelvakantieganger zal op zoek moeten gaan naar een gids met duidelijke en uitgebreide routes, daar deze uitgave hier niet in voorziet. Ten slotte is de gids zakelijk maar prettig vormgegeven met kleurenfoto's, korte informatieblokjes en een handige uitneembare plattegrond met plaatsnamenregister.