Boek
Nederlands
De levens van drie Indiase mensen met een verschillende achtergrond raken op een onlosmakelijke manier met elkaar verweven.
Onderwerp
India, Rijkdom, Geweld
Titel
Tijd van zonde : roman
Auteur
Deepti Kapoor
Vertaler
Marlies Weyergang Arwin van der Zwan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Age of vice
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
541 p.
ISBN
9789044645675 (paperback)

Besprekingen

Boek van de week

Het opvallendste boek uit het nieuwe aanbod Deepti Kapoor gunt ons in Tijd van zonde een blik achter de coulissen van het Indiase succesverhaal, waar stads- ontwikkeling, corruptie en drugs een perfide cocktail vormen.

'Vijf daklozen liggen dood langs de Inner Road van Delhi. Het klinkt als het begin van een zieke grap'. Zo begint de roman Tijd van zonde, het eerste deel van een geplande trilogie waarin Deepti Kapoor een ontluisterend beeld schetst van haar geboorteland India.

Vergeet de clichés over 330 miljoen goden en een koe op elke straathoek, waar iedereen hele dagen curry eet en afscheid neemt met de frase 'Thank you kindly, please come again'. Nee, zoals Sunny Wadia, een van de hoofdpersonages uit Kapoors roman, zegt wanneer hij er door een toeriste op gewezen wordt dat hij en zijn vrienden zich gedragen als gedegenereerde westerlingen en geen respect hebben voor hun eigen cultuur: "Als u onze cultuur kende, zou u weten dat respect één ding is, maar dat het uiteindelijk om geld draait."

Hedendaagse slavernij

Vandaar de vijf daklozen die geraakt worden door een Mercedes die met volle snelheid het trottoir oprijdt en hen meesleurt, tot ze sterven. S…Lees verder

Een vuistdikke (541 blz.) roman over hebzucht, genot, geweld, verlies en wraak. In de stoffige dorpjes van Uttar Pradesh raken in de schaduw van lommerrijke landgoederen, schimmige businessdeals en politiek gekonkel drie levens met elkaar verweven. De arme Ajay wordt bediende bij de schatrijke familie Wadia. Sunny is de playboy-erfgenaam en op zoek naar macht. Neda is journalist en behoort tot de culturele elite maar raakt bekneld tussen moraal en verlangen. Is hun onderlinge band hun kans om aan de ondergang te ontsnappen, of juist de aanzet tot totaal verval? Vaardig en meeslepend geschreven. Met kaart. Deepti Kapoor groeide op in het noorden van India en werkte geruime tijd als journalist in New Delhi. Haar debuutroman 'A Bad Character' werd voor een aantal prijzen genomineerd, waaronder de prestigieuze Prix Médicis étranger. Ze woont in Lissabon.