Strip
Nederlands

Dance Academy. 1

Crip (illustrator), Béka (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina-ballonstrips.
Onderwerp
Dansen
Titel
Dance Academy. 1
Illustrator
Crip
Scenarist
Béka
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Studio danse Tome 1
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2009
46 p. : ill.
ISBN
9789063347369 (paperback)

Besprekingen

Drie vriendinnen, Julia, Lucy en Laila, zijn dol op dansen. Hun voorkeur gaat uit naar klassiek ballet. Tussendoor komen ook andere stijlen als hip-hop en modern ballet in beeld. Ze worden allemaal verliefd op de leuke en charmante hip-hop docent Kader. De grappen variëren van te glad parket tot communicatiestoornissen tussen de mannelijke dansers en verliefde danseressen. Een vrolijke, humoristische balletstrip in kleur. In een karikaturale, realistische stijl getekend, die aansluit bij de doelgroep. Een no-nonsens verhaal, zonder al te grote problemen in het scenario. Ontspannend leesvoer voor pubermeiden.

Over Crip

Crip (verkorting van cripple, 'kreupel') is een term die in de Engelstalige wereld voornamelijk als scheldwoord wordt gebruikt voor mensen met een handicap. De term wordt in de Engelstalige wereld soms ook als geuzennaam gebruikt. In België en Nederland kent het gebruik van deze term in het algemeen en als geuzennaam nog weinig ingang.

Mensen met een al dan niet gediagnosticeerde lichamelijke, sensorische en/of cognitieve beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte kunnen zich identificeren met crip. De term crip kent geen vastomlijnde grenzen. In combinaties als ‘crip moves’, ‘crip shots’, ‘crip poetry’ krijgt het woord als adjectief de betekenis van ‘cool’ op een manier die verschil ten opzichte van zogenaamd normale lichamen vol zelfvertrouwen omarmt.

Geschiedenis

Sinds de jaren zeventig van de twintigste eeuw wordt de term crip in de Engelstalige wereld in beperkte kring gebruikt als geuzennaam doo…Lees verder op Wikipedia