Boek
Nederlands

Duizend stukjes van jou

Claudia Gray (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Duizend stukjes van jou
×
Duizend stukjes van jou Duizend stukjes van jou
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De vader van Marguerite is vermoord. Met behulp van zijn uitvinding reist ze de moordenaar achterna naar een andere dimensie. Maar is deze Paul wel echt de moordenaar? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Duizend stukjes van jou
Auteur
Claudia Gray
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A thousand pieces of you
Parallelle titel
1000 stukjes van jou
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2015
334 p.
ISBN
9789402705003 (paperback)

Besprekingen

De ouders van Marguerite zijn beroemde wetenschappers. Door hun uitvinding van de Vuurvogel, een klein apparaatje, is reizen tussen parallelle universums mogelijk geworden. Voor Marguerite wordt dit realiteit, als zij op zoek moet naar de moordenaar van haar vader. Er zijn veel vragen waar zij een antwoord op moet vinden. Waarom is Paul, de promovendus van haar vader, verdwenen en heeft hij haar vader wel vermoord? En wat is de rol van Theo als zij hem in het futuristische Londen tegenkomt? Reizend door de dimensies van het tsaristisch Rusland en de onderwaterwereld van de oceanologen, waar zij andere versies van zichzelf tegenkomt, wordt veel duidelijk. In dit eerste deel van een trilogie maakt de lezer kennis met de complexe wereld van de parallelle dimensies. Niet altijd is direct duidelijk welke personen zich in welke dimensie bevinden. Dit ik-verhaal vraagt veel voorstellingsvermogen, maar de spanning en de romantiek maken het tot een geslaagde young-adult roman. Vanaf ca. 15 jaar.

De Vuurvogel. Duizend stukjes van jou

Marguerite Caine is de dochter van twee vooraanstaande wetenschappers. Ze hebben de 'Vuurvogel' uitgevonden, een toestelletje waarmee je tussen verschillende dimensies kan reizen. Als blijkt dat de vader van Marguerite verdwenen en misschien wel vermoord is, verdenkt ze één van de assistenten van haar ouders. Paul is immers op hetzelfde moment verdwenen; gevlucht naar een andere dimensie.

Met behulp van de Vuurvogel gaat ze hem achterna. Al snel stelt ze zich veel vragen die tijdens haar reis doorheen de dimensies van onder meer het tsaristisch Rusland en een onderwaterwereld geleidelijk worden opgelost. Heeft Paul, die ze in verschillende versies tegenkomt, haar vader wel vermoord? En wat is de rol van Theo, de tweede assistent, wanneer zij hem in het futuristische Londen tegenkomt?

Alhoewel ik geen echte fan ben van fantasy hield dit boek me wel in de ban. Het was makkelijk om mee te gaan in het verhaal waarin gevoelens en emoties als woede, angst en verlief…Lees verder