Boek
Nederlands
In het Brussel van het interbellum onderzoekt een detective een mysterieuze plas bloed, terwijl de commissaris op de zaak van een serie verdwijningen zit.
Titel
Dodenmarkt
Auteur
Christian De Coninck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
335 p.
ISBN
9789089248954 (paperback)

Besprekingen

‘Dodenmarkt’ is een op waarheid gebaseerde thriller over het speurdersduo Pynaert en De Cruyenaere. In het Brussel van het interbellum onderzoekt De Cruyenaere een grote plas bloed op de Grote Markt, maar hij wordt al snel onderbroken en moet een man ondervragen die zijn vrouw vermoord heeft. Ondertussen zit Pynaert op de zaak van een vermist kind en komt erachter dat er nog meer verdwijningen zijn. Staan deze zaken in verbinding met elkaar? 'Dodenmarkt' is toegankelijk geschreven en zal liefhebbers van historische detectives aanspreken.Christian De Coninck (Brussel, 1960) is schrijver en voormalig politiefunctionaris. Hij schreef meerdere boeken.

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia