Boek
Nederlands

Bangkok boy : wat doe jij als de liefde van je leven je plotseling dumpt en vervolgens spoorloos verdwijnt?

Carry Slee (auteur)
+1
Bangkok boy : wat doe jij als de liefde van je leven je plotseling dumpt en vervolgens spoorloos verdwijnt?
×
Bangkok boy : wat doe jij als de liefde van je leven je plotseling dumpt en vervolgens spoorloos verdwijnt? Bangkok boy : wat doe jij als de liefde van je leven je plotseling dumpt en vervolgens spoorloos verdwijnt?

Bangkok boy : wat doe jij als de liefde van je leven je plotseling dumpt en vervolgens spoorloos verdwijnt?

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een 19-jarig meisje wordt gedumpt door haar vriend, die kort daarop verdwijnt. Door een kaart uit Thailand komt ze hem op het spoor; in een opwelling besluit ze hem achterna te reizen.
Onderwerp
Liefde, Thailand
Titel
Bangkok boy : wat doe jij als de liefde van je leven je plotseling dumpt en vervolgens spoorloos verdwijnt?
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: FMB, 2009
255 p.
ISBN
9789049923723 (paperback)

Besprekingen

In Bangkok boy is Bo net gedumpt door haar vriend Joep na een jarenlange relatie. Ze snapt niet waarom hij haar heeft laten zitten. Dan blijkt dat Joep zijn studies heeft stopgezet, dat zijn vrienden niet weten waar hij uithangt en dat al zijn spullen netjes opgeslagen staan op de kamer van zijn beste vriend. Bo en haar beste vriendin Anouk zijn vastbesloten om te achterhalen waar Joep naartoe is gegaan. Na wat research ontdekken ze dat de geadopteerde Joep zijn biologische ouders gaan opzoeken is. Anouk en Bo vertrekken halsoverkop naar Thailand in de hoop de relatie tussen Bo en Joep te kunnen redden.

Carry Slee kiest in Bangkok boy voor wisselende perspectieven. Doordat het ene hoofdstuk wordt verteld door Bo en het andere door Joep, leer je de beweegredenen van beide personages beter kennen en wordt de spanning opgedreven. De lezer weet nl. veel meer dan de personages zelf. Helaas is het boek weinig geloofwaardig. Ten eerste moet je geloven dat een hardwerkend…Lees verder
Van de ene op de andere dag verdwijnt Joep, de vriend van de 19-jarige Bo, uit haar leven. Het enige aanknopingspunt is een kaart die hij zijn adoptie-ouders vanuit Thailand stuurt. Bo en haar vriendin gaan hem achterna, maar belanden in de problemen door een auto-ongeluk. Het verhaal wordt beurtelings beschreven vanuit de optiek van Bo en van Joep (ik-figuren). Hierdoor is het mogelijk om met beide partijen mee te leven in dit bizarre avontuur. Hoewel een onvoorbereide reis naar Thailand door twee tienermeisjes onrealistisch overkomt, is het verhaal geloofwaardig geschreven. De stijl is vlot met veel dialogen; het boek getuigt van veel aandacht voor de jongerencultuur in taalgebruik en omgangsvormen. De spanning wordt goed opgebouwd; het slot komt daardoor wat abrupt en mat over. Het omslag toont een kleurenfoto met twee meisjes op een scooter; jongeren konden hun favoriete cover kiezen via internet. De verhaallijn en de schrijfstijl zullen met name meisjes van 16+ aanspreken; in de …Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat h…Lees verder op Wikipedia