Boek
Nederlands

100% Timboektoe

Carry Slee (auteur)
+1
100% Timboektoe
×
100% Timboektoe 100% Timboektoe

100% Timboektoe

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Isa en Kars die in Frankrijk wonen met hun ouders die daar een camping hebben, ontdekken dat er na hun discofeest geld is gestolen.
Extra onderwerp
verliefdheid
Titel
100% Timboektoe
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Editie
14
Uitgever
Amsterdam: CRS, 2008 | Andere uitgaven
193 p.
ISBN
9789049921644 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel in de serie over Timboektoe* over Isa en Kars die plotseling naar Frankrijk verhuizen, omdat hun ouders in de Dordogne een camping hebben gekocht. Het is veel leuker in Timboektoe dan ze gedacht hadden; ze krijgen nieuwe vrienden en al hun oude vrienden komen in de vakantie ook naar de camping. In dit deel ontdekken Isa en Kars, na het discofeest dat ze hebben gehouden, dat er geld uit het campingkantoortje is gestolen. De deur is met een sleutel geopend, dus een bekende moet het hebben gedaan. Ze proberen de dader te vinden, maar dat is niet zo makkelijk, en er worden vergissingen gemaakt. Ondertussen blijkt Isa's vriendje Justin met een ander te zoenen en gaat Isa op oorlogspad. Een met vaart geschreven, lekker weglezend pretentieloos verhaal met wat spanning, problemen en romantiek, in de typische, 'gezellige' Carry Slee stijl. Net als een zak chips hapt het heerlijk weg, en veel kinderen zullen genieten. Het eerste boek over Timboektoe wordt verfilmd; in de film zitten…Lees verder

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat h…Lees verder op Wikipedia