Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Oorlog in een koffer

Berti Persoons (auteur)
+1
Oorlog in een koffer
×
Oorlog in een koffer Oorlog in een koffer

Oorlog in een koffer

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Zevenenzeventig jaar na de inval van de Duitse troepen in België overlijdt Benyamin Jacoby. Vlak voor zijn dood vertelt hij zijn levensverhaal aan zijn kleinzoon Pieter (12). Hoe het Joodse gezin Jacoby aanvankelijk ongestoord in Mechelen woont, maar in 1943 toch moet vluchten. Ze worden verraden, opgepakt en naar Auschwitz gebracht. De andere gezinsleden worden meteen omgebracht en Benyamin moet onder de meest vreselijke omstandigheden werkzaamheden voor de nazi’s verrichten. In de ik-vorm geschreven omvangrijk, aangrijpend en boeiend verhaal over een Joodse jongen die Auschwitz weet te overleven, maar daardoor voor de rest van zijn leven is getekend. Goede karaktertekening. Ruime bladspiegel. Bevat een stamboom, nawoord van de auteur en woordenlijst met vertalingen van Duitse woorden. Voor een ruime doelgroep vanaf ca. 13 jaar.

Over Berti Persoons

Berti Persoons (Maaseik, 3 mei 1953) is een Vlaamse jeugdauteur en onderwijzer.

Leven

Berti Persoons groeide op in Maasmechelen (België) en studeerde af als onderwijzer. Hij werkte een tijd als pedagogisch schoolbegeleider in Vlaanderen en begeleidde volwassenen met lees- en schrijfproblemen. Hij heeft ook interesse in mindfulness en volgde een opleiding als trainer. In 2008 startte hij daarbovenop nog de vierjarige opleiding als psychotherapeut in Berchem. Die studies combineerde hij met het schrijven van enkele boeken over mindfulness bij kinderen. In 2012 schreef hij zijn eerste fictieboek voor jongeren, Mijn papa is een held.

Werk

Berti Persoons debuteerde in 2012 met Mijn papa is een held, een boek over de tienjarige Joost die de dood van zijn vader, een brandweerman, probeert te verwerken. Hij krijgt het moeilijk als er een nieuwe man in het leven van zijn moeder komt en hi…Lees verder op Wikipedia