Boek
Nederlands

De wraak van de tovenaar

Bernhard Hennen (auteur), Olga Groenewoud (vertaler)
Als Omar hoort dat zijn voormalige geliefde Melikae in handen is gevallen van een gemene tovenaar, gaat hij op pad om haar te bevrijden.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
De wraak van de tovenaar
Auteur
Bernhard Hennen
Vertaler
Olga Groenewoud
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Reich der Rache
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
287 p. : ill.
ISBN
9789024533213 (paperback)

Besprekingen

Dit al wat oudere werk van deze populaire Duitse fantasy-auteur is in essentie een hervertelling van een van de sprookjes uit Duizend-en-één-nacht. In dit afsluitende deel (en een rechtstreeks vervolg op het voorgaande, 'Het spel van de raven', 2011)* is Omar overmand door verdriet omdat zijn geliefde Melikae hem niet meer wil zien. Met een doodswens wordt hij soldaat. Als hij echter verneemt dat Melikae in handen is gevallen van een gemene tovenaar, gaat hij haar bevrijden. Het plot is weinig gecompliceerd en ontvouwt zich strikt lineair, gelijk een rollenspel, waar het boek oorspronkelijk ook voor is geschreven. Het taalgebruik is eenvoudig, met weinig fraaie stijlbloempjes. Een eenvoudig sprookje waar menig Hennen-fan wat moeite mee zal hebben omdat zij vooral bekend zijn met zijn grootschalige, epische fantasies. Voorin het boek zitten twee kaarten, achterin een verklarende woordenlijst. Kleine druk.

Over Bernhard Hennen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gwyndon

Bernhard Hennen (Krefeld, 1966) is een Duits schrijver van fantasy. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste Duitsers in het genre en is vooral bekend geworden omwille van zijn serie De Elfen. Hennen is een goede vriend van Wolfgang Hohlbein, met wie hij enkele Oog des Meesters-boeken (Duits: Das Schwarze Auge, Engels: The Dark Eye) schreef. Hij studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld.

Bibliografie

De Elfen

  • 2007 - De Elfen, (Die Elfen - 2004)
  • 2008 - Elfenwinter, (Elfenwinter - 2006)
  • 2009 - Elfenlicht, (Elfenlicht - 2006)
  • 2009 - Elfenlied, (Elfenlied - 2009)
  • 2010 - Elfenkoningin, (Elfenkönigin - 2009)

Roman<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties