Strip
Nederlands
Erotisch getinte ballonstrips.
Titel
Schatjes
Auteur
Arthur De Pins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Péchés mignons
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2008
46 p. : ill.
ISBN
9789058853189

Besprekingen

De modewereld beroemt er zich altijd op om de rest van de wereldvoor te zijn . Toch is dat zowat de enige plek waar men nog vasthoudt aan het beeld van de vrouw als kapstok. Nochtans hoeft schoonheid weinig te maken te hebben met slankheid. Arthur de Pins toont dat alvast nog eens overtuigend aan. Hij tekent pin-ups die meer de maten van dwergen dan die van sneeuwwitje hebben. Toch zijn zijn dames, met hun grote hoofd, korte lijfje en mollige dijen, supersexy. Dat heeft allicht ook met hun uitstraling te maken: ze kijken zelfverzekerd uit hun grote mangaogen. Deze schatjes zijn de waardige volgelingen van Betty Boop.

Ze mogen het hoofdpersonage Arthur dan ook niet kwalijk nemen dat hij hen op alle mogelijke manieren probeert te versieren. Daarvoor wendt hij soms verwerpelijke methoden aan, zoals stalken of zich uitgeven voor een gynaecoloog. Maar zelfs dat loopt goedmoedig af, zoals alle gags hier. Er is wel altijd die wederzijdse spanning, want zoals we allen weten van talloze…Lees verder
Een jongen loopt een marathon; vlak voor de finish toont een vrouw langs de kant haar naakte lichaam. Uit de finishfoto blijkt vervolgens dat de erectie de hardloper de overwinning heeft bezorgd. Een andere grap uit 'Schatjes': dezelfde jongen wordt door een aantrekkelijke kapster geholpen. Hij laat er steeds meer haar afknippen tot hij kaal is, om langer over het meisje te kunnen fantaseren. Het eindigt met: 'Zo, u hoeft nu geen gel meer?' Alle gags in dit boek gaan over adolescenten die gepreoccupeerd zijn met seks. Als ze met hun vriendin op het terras zitten, denken ze aan seks met langslopende andere vrouwen. Op de fitnessclub, tijdens een vergadering, in een skilift, telkens gaat het maar over een ding. Dat levert soms best aardige grappen op, maar na een paar pagina's gaat het toch echt vervelen. Gelukkig hanteert De Pins een unieke, cartoony (denk aan Powerpuffs) tekenstijl, waardoor het geheel er fraai uit ziet. Voor liefhebbers van puberale humor en cartoons.