Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Grieselstate

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Grieselstate
×
Grieselstate Grieselstate
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nadat David van school is gestuurd, moet hij naar een internaat met de vreemde naam "Grieselstate". Er gebeuren daar onheilspellende dingen. Pas na een ontsnappingspoging wordt David alles duidelijk. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Grieselstate
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Groosham grange
Editie
16de herz. dr.
Uitgever
Hasselt: Facet, 2008
117 p.
ISBN
9789050165112 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Nadat David Eliot van school is gestuurd, lijkt het enige alternatief een precies op zijn behoeften afgestemd internaat, dat met recht Grieselstate* heet (met -s-, als weergave van het verbasterde Engelse Groosham = Gruesome). Daar gebeuren vreemde, onheilspellende dingen. Na een mislukte ontsnapping wordt alles duidelijk: Grieselstate is een Heksenacademie. Na Davids aanvankelijke verzet, komt de verrassende wending. David besluit ook heks te worden en lijkt daarmee een lang en vooral gelukkig leven voor de boeg te hebben. Hij kan nu iets ondernemen tegen zijn (wel erg karikaturaal beschreven) afgrijselijke ouders. De gebeurtenissen bij de Eliots thuis worden nogal slapstick-achtig beschreven, maar na aankomst op Grieselstate verandert merkwaardigerwijs ook het taalgebruik als bij toverslag. Het verhaal is heel spannend en, na het melige begin, ook zeer leesbaar. Nieuw omslag met foto-achtige illustratie van Grieselstate. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore (Groot-Londen), 5 april 1955) is een Britse schrijver.

Levensloop

Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries. Zie externe link.

Prijzen

  • Boekenwelp voor 'Het oma-complot'
  • Prix Polar-Jeunes voor 'De Malteser erfenis'
  • Auteur van het jaar op de 'British Book Industry Awards' + nominatie
  • Kinderjury voor 'Overleven op krokodilleneiland'

Lees verder op Wikipedia