Boek
Nederlands

De kleine grote kameleon

Annemie Vandaele (auteur), Esther Leeuwrik (illustrator)
+1
De kleine grote kameleon
×
De kleine grote kameleon De kleine grote kameleon
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kleine kameleon weet eindelijk wat hij wil worden: de grootste kameleon van de wereld. Want dan zullen zijn ouders trots op hem zijn. Prentenboek met zachtgekleurde aquareltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
De kleine grote kameleon
Auteur
Annemie Vandaele
Illustrator
Esther Leeuwrik
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789044819212 (hardback)

Besprekingen

De kleine kameleon wil de grootste kameleon worden van de hele wereld, zodat zijn ouders trots op hem kunnen zijn. Hij is verbaasd als hij de goede raad van zijn moeder hoort. Prentenboek op A4-formaat over het belang van jezelf zijn. De dynamische pentekeningen, ingekleurd met aquarel, beslaan dubbele pagina's. Ze zijn fijntjes van belijning en subtiel gekleurd tegen witte achtergronden. De kameleons zijn weergegeven in een mix van natuurgetrouwe en niet-natuurgetrouwe elementen. Zo verzorgen drie(!)-vingerige handjes keurig netjes de high-tea, terwijl de achterpoten elegant zijn opgetrokken tot bovenop de stoelzitting. Bomen en takken uit de oorspronkelijke habitat zijn vervangen door hoge stapels boeken en meubelstukken, zodat de kleine kameleon kan klimmen en klauteren. Daarbij sneuvelen nogal wat kop en schotels die her en der zijn achtergelaten door de vaderfiguur. De tekst bestaat uit enkele regels die zich goed laten voorlezen. De schrijfstijl is gemoedelijk en geruststellend…Lees verder

De Kleine Grote Kameleon

De kleine kameleon wil de grootste kameleon van de hele wereld worden. Hij dingt naar de goedkeuring van zijn mama en papa. Maar voor hen hoeft het helemaal niet, ze zijn best tevreden met hun spruit. Toch wil de jonge telg zijn best doen om zichzelf te overstijgen en de 'Grootste' te zijn. Een leuk verhaaltje over een jonge kameleon die zijn ouders nooit teleur wil stellen en zijn best doet om in alles de 'grootste' te zijn. Maar zijn ouders zijn al lang tevreden met hun kleine spruit zonder dat hij al die fratsen hoeft uit te halen. Gewoon zijn  is meer dan goed voor hen. De zwierige pentekeningen en de mooie pastelkleurige illustraties geven een speelse toets aan het verhaal. Een grappig voorleesboek over groeien en aanvaard worden.