Boek
Nederlands

Jules viert carnaval

+1
Jules viert carnaval
×
Jules viert carnaval Jules viert carnaval

Jules viert carnaval

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als het carnaval is, kan Jules de muts die bij zijn narrenpak hoort niet vinden. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Carnaval, Verkleden
Titel
Jules viert carnaval / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355631 (hardback)

Besprekingen

Eenvoudig, kartonnen prentenboekje in oblong formaat met twee afgeronde hoeken waarin Jules en zijn zusje verkleed naar school mogen omdat het carnaval is. De zoektocht in de verkleedkoffer levert een prinsessenjurk en kroon op voor Marie. Jules wil graag als nar, maar de muts die bij het narrenpak hoort, is onvindbaar. Vrolijke kleurige tekeningen met expressieve gezichtsuitdrukkingen van de verhaalfiguren. De tekeningen zijn omkaderd en staan steeds op de rechterpagina. De tekst staat op de pagina ertegenover op een witte ondergrond. De jonge lezer zal zich makkelijk kunnen herkennen in het verhaal en meeleven met de emoties. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Jules viert carnaval

Vraagt Jules nog enige introductie? Geliefd bij het peuter- en kleuterpubliek is dit jongetje al lang het gewone boekencircuit ontgroeid, want vele kleuterscholen maken gebruik van lesplannen, poppen en al het andere materiaal dat ontwikkeld werd. Gelukkig worden er nog geregeld nieuwe boekjes rond Jules uitgebracht. De boekjes die we deze maal in handen kregen, zijn de welbekende kartonboekjes. Klein doch stevig formaat, ideaal voor de af en toe wat brute kinderhandjes. Zoals steeds verhalen de boekjes weer over thema's waar jonge kinderen zich in interesseren, als hun wereld ietsje groter wordt dan de vertrouwde thuissituatie. Ditmaal maakt Jules zich op voor carnaval. Iedereen mag verkleed naar school komen. Jules heeft een mooi narrenpak, maar de narrenkap is nergens te vinden. Gelukkig mag hij de kap van de schooldirecteur lenen en zo wordt het toch nog een vrolijk feest. Leuk zondermeer. Misschien lijkt Jules soms wel op een slim marketingproduct naar scholen toe, maar zolang An…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties