Boek
Nederlands

Een dag met Jules op school

Een dag met Jules op school

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Jules gaat vandaag naar school. Papa brengt hem weg, samen met Marie. Wat neemt Jules allemaal mee? En wat gebeurt er allemaal op een schooldag? Oblong hardkartonnen prentenboek met kleurrijke tekeningen en veel flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Een dag met Jules op school / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2017
[16] p. : ill.
Aantekening
Boek met flapjes
ISBN
9789002259982 (hardback)

Besprekingen

Vandaag gaat Jules naar school. Wat zit er in zijn schooltas? Wat doet hij in de klas? Met wie speelt hij in de pauze? En wat doet Jules als de school uit is? Op iedere dubbele pagina in deze stevige, kartonnen uitgave begint een nieuw thema: op weg naar school, de school, de klas, de speelplaats, de knutselhoek, de eetzaal, de turnzaal en de 'nabewaking'. Hier en daar zijn typisch Vlaamse woorden gebruikt, die niet altijd matchen met de Nederlandse termen maar die prima kunnen worden uitgelegd. We vinden op de linkerbladzijde steeds een beknopte inleiding met enkele regels tekst en vier (vrij grote) illustraties in kaders. Rechts staat telkens een bladvullende illustratie die de totale omgeving van het betreffende thema laat zien. Bij een aantal voorwerpen staat de naam woord in de illustratie gedrukt. De rechterpagina’s zijn veelvuldig voorzien van flapjes (vijf tot acht per pagina) die steeds een verrassend beeld tonen en extra informatie geven. Dit informatieve flapjesboek is gesc…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia