Boek
Nederlands

De oma van Jules

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Jules heeft zijn oma nooit gekend, maar als hij iedereen vraagt iets over oma te vertellen, ontdekt hij dat hij erg op haar lijkt. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
De oma van Jules
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 1999
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-3406-X

Besprekingen

Bij het uitgaan van school zegt Jules' juf dat ze de volgende dag over opa's en oma's gaan praten. Maar Jules heeft zijn oma nooit gekend: ze is al een tijdje dood. Iedereen die hij die dag nog spreekt (zijn moeder, vader, grote zus en opa, de kaasboer en de buurman, de hond en de vis) vraagt hij iets over zijn oma te vertellen. Ze noemen stuk voor stuk een eigenschap van oma die ook op henzelf van toepassing is (volgens de vis hield ze bijvoorbeeld van zwemmen), Aan het eind van de dag komt Jules tot de conclusie dat hijzelf erg op oma lijkt. De prachtige, kleurrijke, humoristische, afwisselend omkaderde en aflopende prenten, vaak vanuit een verrassend perspectief geschilderd, vullen de op maat gesneden, korte tekst perfect aan. Met name die waarop duidelijk wordt dat Jules op zijn oma lijkt: zijn kamer staat vol spullen die op de vorige pagina's ter sprake kwamen (waaronder een kampioensbeker met een zwemmer erop). Het intrigerende omslag en de geestige schutbladen maken dit boek áf…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia