Boekstart

Het project Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. In samenwerking met consultatiebureaus, bibliotheken en lokale partners worden boekenpakketten binnengebracht in alle gezinnen. 

Boekstart in bed met een zaklamp

Wat is Boekstart?

Boekstart is een gezamenlijk project van Iedereen Leest, de openbare bibliotheek en Kind&Gezin.

 

Het project Boekstart houdt in dat ouders met kleine kinderen twee keer een boekenpakketje ontvangen:

  1. De eerste keer als ze met hun baby van 6 maanden op consultatie gaan bij Kind & Gezin. Daar ontvangen ze het babypakket.
  2. Op 15 maanden krijgen de ouders van Kind & Gezin een uitnodiging om het peuterpakketje te gaan ophalen in hun plaatselijke bibliotheek. Daar worden ouders die nog geen ervaring hebben met de bibliotheek ook nog eens wegwijs gemaakt in de bibliotheek. Zeker de moeite dus om je pakketje te komen ophalen.

 

Dit alles is in het kader van leesbevordering voor onze allerkleinsten want met waardevolle dingen kan niet vroeg genoeg gestart worden. Uit onderzoek is gebleken dat de positieve invloed van het voorlezen op de ontwikkeling van kinderen niet te onderschatten is. Wie al vroeg in contact kwam met boeken, versjes en verhalen zal sneller nieuwe woorden en zinnen leren. Ook bevordert het voorlezen de ontwikkeling van de algemene interesses bij het kindje.

Blijf op de hoogte

De beste manier om op de hoogte te blijven van het project is rond te snuisteren op de website van Boekstart.

 

Boekentip

Boekstart heeft ook regelmatig een boekentip mee op hun site. Altijd de moeite om eens te bekijken.

 

Waarom is (voor)lezen zo belangrijk?

Peter Adriaenssens houdt een vurig pleidooi voor Boekstart.