Samenlezen

Lezen is leuk. Een verhaal lezen is tijd stelen voor jezelf.

Je wordt meegetrokken in de wereld van letters, hoofdpersonages en intriges. Als het verhaal goed zit, kan dit een intense ervaring zijn. Maar wist je dat een verhaal beluisteren nog intenser is? Als kind werden we allemaal wel eens een verhaal voorgelezen en de meeste mensen koesteren daar warme herinneringen aan. Van zodra we kunnen lezen, is het afgelopen met voorlezen en dat is eigenlijk jammer. Want op genieten van het gesproken woord staat geen leeftijd. Daarom startte de bibliotheek van Tielt in 2018 een nieuw project: het Samenlezen.

Samen lezen = samen beleven

Een verhaal lezen of een verhaal beluisteren, is dat dan zo verschillend? Zeker wel! Lezen is namelijk per definitie een individueel gebeuren: enkel jij en de tekst. Om te kunnen luisteren, ben je minstens met twee: jij en de voorlezer. Dat zorgt voor een groepsgevoel. Mensen die mekaar niet kennen komen samen om een verhaal te delen. De voorlezers en de luisteraars gaan samen met het hoofdpersonage op stap. Samen beleven jullie wat het hoofdpersonage beleeft.

Tijdens het Samenlezen genieten we binnen een tijdsbestek van één uur van een kortverhaal en een gedicht. Na het voorlezen gaan we samen wat dieper in op het verhaal… als je dat wil. Gewoon luisteren, kan uiteraard ook. Gezellig bij een kopje koffie, een drankje en een versnapering. Bij deze leesgroep moet je niets voorbereiden of vooraf lezen. En misschien heb je wel zin om zelf eens in de rol van verteller te kruipen door een verhaal voor te lezen? Tijdens het Samenlezen kan dit allemaal.

Inschrijvingsformulier
Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt om uw te verwittigen als het lezen door overmacht niet door kan gaan.
Eventuele vragen en/of opmerkingen in verband met het samenlezen kan u hier kwijt.
Datum
Vink de data aan waarop je graag naar het Samenlezen komt.